Afbeelding handenboom

Wat je aandacht geeft groeit

Natuurlijk baal ik ervan dat ik je tot 19 januari niet mag masseren. En daar kan ik lang of kort over praten, maar dat gaat geen verschil maken. Ik heb geen invloed op de maatregelen, maar ik heb wel invloed op hoe ik erop reageer. Gelukkig hebben we altijd een keus en kunnen we kiezen waar we onze aandacht op richten. Daarom kies ik nu voor de ruimte om wat vrolijke noten te schrijven en op deze manier ons contact te onderhouden.

Ik heb een aantal rituelen waar ik van hou en die ik graag met je deel.
Eén van die rituelen is mijn 'dankbaarheidslijst': Elke avond voordat ik ga slapen maak ik een lijst van mensen, gebeurtenissen en dingen waar ik dankbaar voor ben. Die schrijf ik in een mooi schrift en neem ik mee de nacht in. Als je bedenkt dat wat je aandacht geeft groeit, dan is dit zo'n krachtig middel om steeds bewuster te worden van al het geluk om ons heen! Mijn lijst zou oneindig kunnen zijn! Ik zal een willekeurig voorbeeld geven van wat ik zoal opschrijf:

Het eerste kopje koffie 's morgens vroeg terwijl het buiten nog donker is. Als je toch eens bedenkt wie zich allemaal heeft ingezet voor mijn kopje koffie; dat is al een hele lijst vol mensen!
Echt, als ik hier bewust bij stil sta, schiet mijn dankbaarheidsmeter omhoog!

Deze meter werd nog hoger toen een lieve cliënt koffiebonen van Bitter and Real voor mij meebracht (en daarmee dus ook op mijn lijst terecht kwam). Op de verpakking van deze bonen staat een QR-code waardoor ik meer te weten kwam over wie deze bonen heeft geproduceerd. Zo wordt mijn koffie momentje nog persoonlijker terwijl ik denk aan deze koffieboer in Guatemala. En ik weet nu dat deze boer door dit initiatief een goed bestaan heeft.
Wat een geweldige win-winsituatie! Ik blij, zij blij.
Wil je ook van die (h)eerlijke koffie drinken? Kijk dan eens op www.bitterandreal.nl

Ik hoop, en weet eigenlijk wel zeker, dat jij ook van die fijne momenten hebt. Koester ze en geef ze veel aandacht!

Hou je vooral niet in als je, wat dan ook, met me wilt delen. Laten we verbonden blijven, daar zijn vele mogelijkheden voor.

Ik wens jou en iedereen die je lief is fijne feestdagen en een gezond, inspirerend en liefdevol 2021!

Hopelijk tot heel gauw, Marian

Privacyverklaring | Sitemap | | Copyright © 2012