Afbeelding handenboom

Manuele Lymfe Drainage (MLD)

Manuele Lymfe Drainage (MLD) neemt binnen de massagetherapie een bijzondere plaats in. Het is een zachte massagetechniek, gericht op het stimuleren van de verplaatsing van lymfevocht.

Wat is lymfe?

Lymfe is een traagstromende vloeistof en bevindt zich overal in je lichaam. Het lymfesysteem speelt een belangrijke rol in het zuiveren en afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam.

Wanneer kies je voor MLD?

Lymfedrainage is in eerste instantie gericht op het stimuleren van het verplaatsen van lymfevocht. Daarom is het een uitstekende keus bij de(eerste) behandeling na een blessure, hematoom (blauwe plek), oedeem en spier- en gewrichtsklachten. Ook voor en na een operatie is lymfetherapie aan te bevelen.

Omdat door lymfedrainage het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt aangesproken heeft het een gunstig effect op velerlei klachten, zoals chronische (voorhoofd-)holte ontsteking, eczeem, hoofdpijn, migraine en (preventief) bij hooikoorts.

"Door vocht in mijn knieën deed bewegen altijd pijn. Na regelmatige MLD-behandelingen kan ik weer lopen en fietsen. Ik heb mijn vrijheid weer terug!"
Magda, 67 jaar

Privacyverklaring | Sitemap | | Copyright © 2012