Afbeelding handenboom

Zwangerschapsmassage

Zwanger zijn is een bijzondere en intense periode in je leven. In korte tijd verandert er veel: je lichaam levert een grote prestatie door in 9 maanden een kind te laten groeien. Dat vraagt letterlijk om ruimte: in je hoofd, je hart, je buik en je leven!

Iedere zwangerschap is even uniek als iedere zwangere vrouw is. Het is logisch dat je daarbij soms een steuntje in de rug kunt gebruiken. Dat kan letterlijk door je rug te laten masseren, en op die wijze je lichaam ontspanning te schenken.

Het kan ook zijn dat deze periode onzekerheid en/of angst met zich meebrengt. Het is goed om daar bewust mee om te gaan. Een luisterend oor en een gesprek, tijdens de massage, kunnen rust geven.

Een zwangerschapsmassage kan op verschillende manieren: liggend op je zij, ondersteund door kussens; liggend op je rug op een warmwatermatras (aquassage); of je liggend op je rug, ondersteund door kussens een oxitocinemassage ondergaan.

Deze laatstgenoemde is een bijzondere massage om de oxitocine (ook wel het moederhormoon genoemd) rijkelijk te laten vloeien. Het is een zachte massage die sterk ontspannend werkt en helpt bij het terugdringen van eventuele angsten.

Privacyverklaring | Sitemap | | Copyright © 2012