Afbeelding handenboom

Massagetherapie

Er zijn verschillende redenen om voor massagetherapie te kiezen. Het kan zijn dat je uit je evenwicht gebracht bent door een te grote belasting, fysiek of mentaal. Lichamelijke klachten ontstaan door een disbalans in ons leven. Soms is het heel duidelijk waar een klacht vandaan komt, bijvoorbeeld na een val of ongeluk. Veel vaker ontstaan klachten door meerdere factoren. Door een opeenstapeling van diverse belastingen geeft je lichaam aan dat het ´genoeg´ is. Misschien ervaar je eerst af en toe een vermoeid gevoel, dat langzaam verandert in een zeurende pijn, totdat het continu aanwezig is. Het kan ook zijn dat je ’ineens door je rug gaat´. De signalen van je lichaam kun je in beide gevallen niet meer negeren, je hebt er last van! Het is goed om daar gericht aandacht aan te geven, want je lichaam wil je iets duidelijk maken!

Massagetherapie kan helpen het evenwicht te herstellen en de klachten te verminderen. In een uitgebreid voorgesprek brengen we je klachten en voorgeschiedenis in beeld. Dit is heel belangrijk om de behandeling goed op jou af te stemmen. Ik ga nooit alleen uit van de klacht, maar altijd van de hele mens. Daarbij maak ik gebruik van massagetechnieken uit zowel de westerse als oosterse filosofie, en kan ik verschillende technieken met elkaar combineren. Ik leg graag uit over de gekozen behandelmethode.

Het kan zijn dat klachten zich manifesteren op een andere plaats dan waar ze ontstaan. Bij reflexzonemassages, zoals bindweefselmassage, voetrelexzonemassage en triggerpointtherapie kan de oorzaak van de klacht in een ander gedeelte van het lichaam gevonden worden dan waar ze ervaren worden.

Een aparte behandelmethode is de manuele lymfe drainage. Dit is een zachte massagetechniek waarbij de lymfestroom gestimuleerd wordt. Deze massagevorm zorgt voor ontspanning en werkt goed als pijndemping.

Door massagetherapie word je geraakt. Letterlijk en figuurlijk. Er kunnen opgestapelde emoties vrij komen. Deze emoties hebben een uitweg nodig en het kan gebeuren dat je ze durft los te laten tijdens (of na) een massage.

"Het blijft me telkens weer verbazen hoe goed ik me na iedere massage voel."
Jacqueline, 47 jaar

Privacyverklaring | Sitemap | | Copyright © 2012