Massagetherapie Marian van Es

Manuele Lymfe Drainage - vervolg

Een MLD-behandeling wordt met een lage druk en in een rustig, ritmisch tempo uitgevoerd. Daarom heeft het op de meeste mensen een ontspannend en pijndempend effect. Dit maakt dat lymfetherapie ook kan worden ingezet bij hypertone spieren, stressgerelateerde klachten (piekeren), slaapproblemen, rusteloze benen, fybromyalgie, enz.

Omdat een lymfe-behandeling zorgt dat het lymfevocht gezuiverd wordt is het zeer aan te raden tijdens of nadat je bent afgevallen, een vastenkuur hebt gedaan of nadat je ziek bent geweest (zeker als je daarbij ook medicijnen hebt gebruikt). Afvalstoffen die bij deze processen vrijkomen worden door MLD sneller afgevoerd en opgeruimd. Oedeemtherapie in de oncologie valt buiten mijn werkterrein.

MLD-behandelingen zullen in het begin van een behandeltraject met een zekere regelmaat moeten plaatsvinden voor het beste resultaat. Omdat dit per persoon en klacht verschilt, zullen we altijd een op jou afgestemd behandelplan opstellen. Hoewel een lymfebehandeling als heel zacht wordt ervaren kan die toch een grote uitwerking hebben op je lichaam. Daarom is het in sommige gevallen raadzaam om de behandelduur rustig op te bouwen.

<<< Terug